Forventer fire prosent vekst

Sterk dollar, store lager og at ingen kjøper nye PCer betyr at det globale halvledermarkedet vil vokse med beskjedne 4 prosent i år, i følge analyseselskapet Gartner. Totalt vil markedet lande på 354 milliarder dollar i år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Nedgangen sammenlignet med prognosen i forrige kvartal skyldes disse tre faktorene som samlet gir en kraftig motvind for halvledermarkedet i 2015, sier Bryan Lewis hos Gartner i en pressemelding.

En sterk dollar gjør at produsenter av sluttprodukter og kjøpere av disse vil tenke over hva de skal gjøre. For eksempel om det blir prisstigning i Europa eller prisen beholdes, men at produktene ikke vil ha like mange funksjoner som før.

Produktområder som fortsatt går godt og som er sterk etterspørsel etter er fortsatt smarttelefoner, flash-minne og ultralette datamaskiner. Vanlige PCer går ned.

DRAM-markedet er som vanlig en berg og dalbane. Fra en vekst på 32 prosent i fjor, mener Gartner det bare blir 7,9 prosent i år. Allerede neste år spår Gartner en ytterligere nedgang på 20,2 prosent. Mye, men likevel mindre enn hva Gartner spådde for tre måneder siden.

Powered by Labrador CMS