Rohde & Schwarz har nettopp kommet med en ny spektrumanalyse- og spektrogramopsjon til sin RTM-serie, med betegnelsen RTM-K18.

Avanserte skop og mobiltest fra R&S

Rohde & Schwarz Norge melder om nye RTM oscilloskop med samtidig tidsdomene- og spektrumanalyse opp til 1 GHz, og en ny nettverksscanner for mobilnett. 

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Ifølge selskapet vil oscilloskop som kan håndtere både tidsdomene og spektrumanalyse på en pålitelig måte, spille en viktig rolle i utviklingen av nye elektronikkprodukter.

Tid og spektrum
Deres benkeinstrumenter i RTM-serien skal være et eksempel på dette, med muligheter for å analysere analoge, digitale, protokollbaserte. Og RF-signaler samtidig.

Rohde & Schwarz har nettopp kommet med en ny spektrumanalyse- og spektrogramopsjon til sin RTM-serie, med betegnelsen RTM-K18. Dette skal gjøre RTM til de eneste skopene i sin klasse som kan analysere tidsdomenet og samtidig analysere spektrum, logikk og serieprotokoll. Interaksjoner som dette, som oppstår i elektronisk utstyr med RF-komponenter, kan dermed raskt analyseres med en enkelt måling, hevder selskapet.

Optimale settinger
Tid- og spektrumanalyser kan konfigureres helt uavhengig av hverandre. Dette betyr at brukeren samtidig kan analysere signaldetaljer som er ulike i tid og frekvens, med optimale settinger for hver. Separat implementering av signalveiene gjør dette mulig, får vi opplyst. I likhet med en spektrumanalysator kan viktige parametre, som senterfrekvens og båndbreddeoppløsning, konfigureres spesifikt for å matche hver måleoppgave. Maskinvareimplementer digital nedkonvertering (DDC) reduserer spektrumet til komponentene relevante for analyse. 

RTM-familien består i utgangspunktet av modeller med båndbredder på 200 MHz, 350 MHz og 500 MHz, og omfatter nå tokanals. Og firekanals modeller med 1 GHz båndbredde. De nye modellene har de samme analoge egenskapene, med 1mV/div ved full båndbredde, og full ADC-oppløsning med lav støy, på 270 µV.

 

TSMA mobilnettscanner.

Mobilnettscanner
Rohde & Schwarz lanserer også en ny TSMA mobilnettscanner, som skal kunne gjøre kjøretester uten en ekstern PC. Den kompakte scanneren, som bare veier 1200 gram, er tenkt å gjøre det enklere å samle inn feltdata som trengs for optimalisering av mobilnett. Ifølge R&S støtter den alle nåværende og fremtidige trådløse standarder i alle bånd. Scanneren kan monteres i bil, eller bæres for å måle radiokvalitet både utendørs og i bygninger.

Powered by Labrador CMS