Støtte for strømsparing i sanntids-OS

For å muliggjøre økt effektivitet og redusere strømforbruk, har Segger implementert en ny støttefunksjon for lav effekt i sitt embOS sanntids operativsystem (RTOS).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

embOS tickless laveffektfunksjon skal redusere strømforbruket i f.eks. batteridrevne enheter.

Den stopper det periodiske system-«tikk» avbruddet under tomgangsperioder. I stedet for å ha et timeravbrudd for hvert systemtikk, er timeren omprogrammert til å bruke så mye tid som mulig i laveffektmodus.  


En av de vanligste måtene å redusere effektforbruket på er å holde prosessoren i sovemodus så lenge som mulig. Et sanntidssystem vil typisk vekke opp prosessoren på et vanlig systemtikk – selv om det ikke er noe å gjøre.

Den «tikkfri» laveffektstøtten for embOS skal derfor redusere strømforbruket, ved å skape systemtikk med variable elngder, som tillater prosessoren å fortsette i sovemodus når det ikke er noen applikasjonsoppgaver å utføre.


Mikrokontrolleren kan forbli i dyp strømsparemodus til enten et avbrudd oppstår, eller RTOS-kjernen må overføre en oppgave til en klar-tilstand. Ifølge Segger kan dette utgjøre store forskjeller i batterilevetid.

Powered by Labrador CMS