Sammen med Semtech og Microchip skal distributøren Future Electronics kjøre en storstilt IoT-demonstrasjon på electronica 11.-14. november.

Skal kjøre stor IoT-demonstrasjon på electronica

Komponentdistributøren Future Electronics skal kjøre en demonstrasjon av Tingenes Internett (Internet of things - IoT) under electronica 2014 i november. Et nettverk av noder og basestasjoner skal dekke det meste av München.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Prosjektet kjøres sammen med Semtech og Microchip og det skal installeres et IoT-nettverk basert på ISM-båndet og ved hjelp av LoRA-teknologi (Semtech-teknologi som står for «Long Range”). Hensikten er å gi trådløse forbindelser over det meste av München-området med kun noen få basestasjoner.

Besøkende, det vil si det de kaller kvalifiserte teknikere, får tilgang til opp til 1000 gratis og fullt funksjonelle trådløse sensornoder slik at de kan koble noden til nærmeste basestasjon i det midlertidige nettverket. Hver sensornode har en unik ID.

Så får de overvåke i sanntid forbindelsen mellom «sin» node og basestasjon fra nettsiden til nettverket, via PC, nettbrett eller smarttelefon.

 

Et enkelt diagram over nodenettverket som skal settes opp midlertidig i München.

Dette blir en praktisk demonstrasjon av en RF-infrastruktur som støtter nettskybasert overvåking av sensorer, aktuatorer og andre typer IoT-noder, heter det fra distributøren.

I følge Future vil det også vise at dekning over et stort område kan bli gjort med laveffektutstyr som kan kjøre i flere år på vanlige batterier. Det lisensfrie ISM-båndet gjør at man heller ikke behøver å bruke kostbart mobilnettverk.

IoT-demonstrasjonen – «IoT Low-Power Wide-Area Network (LPWAN)» – følges opp med flere aktiviteter på Future's stand på messen. Blant annet video, produkter og opplæring/tutorial som skal vise hvordan IoT-systemer kan bygges gjennom å implementere de tre trinnene innsamling, kontroll og kommunikasjon.

Besøkende får også en utfordring rundt dette siste tema, der det blir gitt priser til den som kan løse en spesialmodifisert Rubik's kube.

Powered by Labrador CMS