Rask bro fra USB til seriell

Exar kommer med en ny familie av USB til seriell bro for industriapplikasjoner. Den skal etablere et enelt grensesnitt mot RS-232 og RS-485 serielle nettverk via USB.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Familien har fått navnet XR21B142x og skal bidra til færre komponenter og mindre kortplass.

XR21B1420, XRB21B1422 og XRB21B1424 har henholdsvis 1, 2, og 4 UART kanaler. XRB21B1421 har en enkelkanal UART og benytter en operativsystem HID (Human Interface Device)-driver som finnes innebygd i Windows, Linux og Mac OS X.

XR21B142x-familien er fullt kompatible med USB 2.0 med 12Mb/s USB transporthastighet og i følge Exar; leverer vesentlig høyere datahastigheter sammenlignet med konkurrerende komponenter. Spesielt når flere kanaler benyttes samtidig. Store FIFO-overføringer på 512 byte sender (TX)  og mottar (RX) med en maks hastighet på 9Mb/s over opp til fire UART-kanaler.

Den nye familien har en ESD-beskyttelse på ±15kV på USB-pinnene.Dette skal gjøre dem velegnet i applikasjoner som datainnsamling i smartnettet (strømnettet), datainnsamlere og konsentratorer, sikkerhets- og adgangskontrollsystemer, minibanker og spillterminaler, samt hardfør USB til serieomformere. De er også utstyrt med en intern oscillator. Strømforsyning kan skje direkte fra USB-vertssystemets 5V-forsyning og en integrert LDO sørger for en regulert 3,3V utgangsforsyning.

Detaljert info finner du her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS