Panasonics Mini Toughpad tåler fall fra tre meter og er MIL-STD-810G-sertifisert. Den skal også tåle temperaturer mellom -20 og +60°C, og vann ned til 1,5 meter i opp til 30 minutter

Proffene skal også ha padder

Den store forbrukermessen IFA arrangeres denne uken og nyhetene fra de store produsentenen raser inn. Vi merker oss at både Samsung og Panasonic har lansert «padder», eller kanskje mer en synergi mellom nettbrett og telefon, for de som arbeider ute i felt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Panasonic lanserer Mini Toughpad, en 5-tommers telefon med egenskaper fra både smarttelefoner og nettbrett. Den kommer i to versjoner – Toughpad FZ-E1 (Windows Embedded 8.1 Handheld) og Toughpad FZ-X1 (Android 4.2.2).

Når det gjelder robusthet, tåler Mini Toughpad fall fra tre meter og er MIL-STD-810G-sertifisert. Den skal også tåle temperaturer mellom -20 og +60°C, og vann ned til 1,5 meter i opp til 30 minutter. Skjermen er en HD-berøringsskjerm med anti-refleks. På innsiden finnes en Qualcomm Quad Core-prosessor. Standby-tiden er på 1000 timer og batteriet kan byttes uten at telefonen slår seg av.

Kanskje det beste med den er at berøringsskjermen kan betjenes med hansker, i tillegg til fingre og penn. I tillegg har den en regnsensor som skal gi bedre håndtering i regnvær.

Kamera er på 8 megapiksler med LED-blits. Frontkamera har 1,3 megapiksler.

En viktig funksjon for de som er på farten er en integrert 1D/2D strekkodeleser. Dette skal også være de første modellene i Touchpad-serien som også har talestyring.

Av grensesnitt finnes Integrert Micro USB-port, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, nærfeltkommunikasjon (NFC), standalone GPS og  Bluetooth v4.0 (klasse 1).

Mer info her.

Samsung Galaxy Tab-Active
Samsung lanserer for første gang en tablet som er spesielt tilpasset profesjonelle brukere på krevende arbeidsplasser, som det heter. Den er på papiret noe «lettere» enn Panasonics versjon, men til gjengeld har den en større skjerm.

Galaxy Tab Active er på åtte tommer og er neste steg i Samsungs satsing innenfor tablet-kategorien.

Galaxy Tab Active er på åtte tommer og neste steg i Samsungs satsing innenfor tablet-kategorien. (klikk for større bilde).

Den er IP67-klassifisert, støtsikker fra 1,2 meter med det medfølgende beskyttelsesetuiet og kompatibel med Samsung KNOX. Tab Active har en batterilevetid på 8-10 timer, med utskiftbart batteri og kommer med den nye pennen C-pen. Kameraet på er på 3,1 megapiksler og kan skanne strekkoder, og denne har også NFC.

Den blir levert i versjoner med WiFi og WiFi/4G, 16GB og MicroSD (opp til 64 GB).

Komplett pressemelding kan leses her.

Powered by Labrador CMS