Overtar der elektrolytter gir opp

Med Electronicon har den danske distributøren Trafomo fått et særdeles nyttig agentur på programmet, innen høyspenningskondensatorer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Electronicon fremstiller høyspenningskondensatorer på nivåer der elektrolytter normalt må gi opp – selv med en svært dynamisk håndtering av strøm, opplyser Glen Andreassen hos Trafomo.

– Spenningen stiger innen kraftelektronikk, og det er alltid en utfordring for komponenter som skal håndtere de stadig økende spenningsnivåene. For halvledere er det sjeldent et stort problem, siden halvlederteknologien ser ut til stadig å overskride fysiske lover. Men for passive komponenter blir både fysikken og kjemien utfordret, sier han.

Han forteller at Trafomo har lett etter en produsent av høyspenningskondensatorer som kan passe inn i Trafomos program. Det har de funnet i produsenten Electronicon, som nettopp produserer kondensatorer for spenningsnivåer der elektrolyttkondensatorer normalt kollapser og slipper kjemien ut som blå røyk.

Et par eksempler på Electronicons produkter er PK16XI som med en kapasitans på 160µF ved 3.600V og en Imax på 120A er en ideell løsning for nettopp DC-forbindelser med en kombinasjon av størst mulig strøm og best kjøling. PK16XC har med 174µF/3.600V en enda høyere kapasitans med en noe lavere strøm (60A). XC-kondensatoren kombinerer en god utglatting med en utmerket strømhåndteringsevne, får vi opplyst.

Powered by Labrador CMS