Økt halvledersalg i Europa

I juli ble det solgt halvledere for 3,273 milliarder dollar, eller ca 20,3 milliarder kroner. I dollar er dette en økning på 14,9 prosent sammenlignet med samme måned i 2013.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

European Semiconductor Industry Association (ESIA) har sett på de siste tallene til World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) og kommet fram til den europeiske veksten.

Globalt ble det solgt 28,072 milliarder dollar i juli, en økning på 2,4 prosent sammenlignet med juni i år.

Den store år til år-økningen i Europa, som er godt over globalt gjennomsnitt, er i følge ESIA en bekreftelse på en fortsatt vekst i det europeiske markedet. Veksten er robust over hovedproduktkategoriene, der diskrete komponenter, optoelektronikk og MOS MPU gjorde det spesielt bra.

Komponenter laget for spesifikke applikasjoner hadde en økt etterspørsel i juli, og salg av komponenter brukt i data- og kjøretøysapplikasjoner hadde spesielt sterk vekst.

Nå skal det legges til at valutaen også har spilt en rolle her – mellom Euro og dollar. I Euro er salget målt til 2,402 milliarder (19,5 milliarder kroner) i juli, en økning på 3,6 prosent sammenlignet med måneden før, og 10,2 prosent over juli 2013.

Totalt for 2014 mener for øvrig WSTS at halvledermarkedet vil komme opp i 325 milliarder dollar globalt, en økning på 6,5 prosent sammenlignet med 2013.

Powered by Labrador CMS