
Norske gründere med smarthuslansering
4. september startet selskapet Future Home en crowdfounding-kampanje. De har allerede fått gode tilbakemeldinger. For å vise hvordan det virker kan man gå inn på nett og «tulle litt» med kontoret deres. De hevder også å være de første som bruker Raspberry Pi til smarthusformål. Alt styres av app på smarttelefon eller nettbrett.
Denne artikkelen er 2 år eller eldre
– Etter å ha startet som studentgründere og jobbet i snart to år har vi i Future Home nå laget ferdig en applikasjon vi er fornøyd med, og som kan styre det meste av elektronikken i hjemmet. Dette har jo blitt gjort før selvfølgelig, men vi mener vi har laget et rimeligere, mer intuitivt og brukervennlig system. Få vurderte elbil før Tesla kom, og for øyeblikket er det få som har smarthus, og akkurat det har vi lyst til å gjøre noe med, forklarer Sigbjørn Groven, CFO i selskapet.

Raspberry Pi
– For at gatewayen vår skal inneholde de funksjonene vi ønsker, må vi sette sammen de ulike delene selv. Det blir den første Raspberry Pi-modulen som blir brukt til smarthusformål. Derfor kjører vi en crowdfunding-kampanje på indiegogo som startet 4. september hvor målsettingen er å samle inn nok midler til å dekke produksjon av gatewayen, samt få nye kunder. Tilbudet her består av ulike smarthuspakker som styrer belysning, oppvarming, solskjerming, alarmer og mediasystemer med mer.
For en ekstra viral effekt har de laget en side hvor folk kan gå inn å tulle litt med kontoret, styre lys, varme og persienner. Det er også en hemmelig knapp som styrer strobelys og en vindkanon...

Gode tilbakemeldinger
Nå som kampanjen er i gang har de fått masse gode tilbakemeldinger fra de teknisk interesserte. – Vi har også solgt brukbart, sier Groven. – Det de liker med Future Home er at designet er veldig intuitivt og brukervennlig. I tillegg så er det veldig mange som liker at vi benytter oss av kinetiske lysbrytere som bruker energihøsting, slik at systemet er vedlikeholdsfritt og en slipper batteri og kabler. Disse lysbryterne er ikke så vanlig i privat sammenheng enda.
I skrivende stund har crowdfoundingen reist 8.180 dollar. Målet er 200.000 dollar for å komme i produksjon.
Åpen standard
– Vi valgt EnOcean-standarden, noe som gjør at vi har en rekke ulike produsenter å velge mellom. Vi lager jo kun programvaren selv og satser på å integrere det meste av elektronikk i hjemmet uavhengig av produsent, sier han. – Dermed prøver vi heller ikke å låse folk til å kun benytte seg av en produsent slik som en del av konkurrentene, men benytter oss av åpne standarder og prøver å få til mest mulig samspill mellom de ulike maskinvareenhetene.
Mer informasjon om kampanjen finnes på indiegogo.
Og her kan du tulle med kontoret (styre lys og varme, og starte strobelys – hvis du finner knappen).