Smarte målere skal inn i våre hjem innen 1. januar 2019. I Finnmark og Troms har kraftselskapene inngått et innkjøpssamarbeid for å levere en felles plattform. Foto: Lyse.

Nordnorsk innkjøpssamarbeid om smartmålere

Som kjent skal norske strømforbrukere ha installert smartmålere innen 2019, etter flere utsettelser. I Finnmark og Troms har kraftselskapene inngått et forpliktende innkjøpssamarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Flere nettselskaper i Finnmark og Troms har inngått et forpliktende samarbeid om anskaffelse av smartmålere og kommunikasjonsløsning, i henhold til kravene om innføring av avanserte måle- og styringssystemer. De samarbeidende selskapene er Alta Kraftlag, Luostejok Kraftlag, Nordkyn Kraftlag, Repvåg Kraftlag, Ymber og Troms Kraft Nett.

Selskapene har til sammen 100.000 målere som alle skal skiftes innen 1. januar 2019.

Det er opprettet en felles prosjektgruppe hvor samtlige nettselskap er representert. Prosjektgruppen starter nå arbeidet med å utarbeide felles kravspesifikasjon og konkurransegrunnlag. Selve anskaffelsen vil bli foretatt i løpet av 2015. Prosjektgruppen ledes av Halvar Glad fra Troms Kraft Nett AS.

Prosjektet omfatter per i dag ikke driftssamarbeid og utvidede tjenesteløsninger, men dette vil bli vurdert på et senere tidspunkt.

Powered by Labrador CMS