adidas kommer som flere andre, med et smart armbånd som hjelper deg med treningen. Denne kan også gi lettlest informasjon underveis om hvordan du ligger an i forhold til programmet du har valgt.

Nok et smart armbånd

adidas har utviklet et smart armbånd som måler puls, kalorier, hastighet, avstand og skritt. Det hele synkroniserer via Bluetooth, nærmere bestemt Nordic Semiconductors nRF51822 system på én brikke (SoC).

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Armbåndet synkroniserer med adidas' app miCoach på iOS-, Windows Phone 8- eller Android-baserte smarttelefoner.

FIT SMART som armbåndet er døpt, er i silikon med en 17 x 11 LED matriseskjerm, integrert akselerometer og en optisk pulssensor på baksiden av skjermen.

Treningsarmbåndet FIT SMART har nok teknologi til å gi grei treningsinformasjon. Merk at man ikke behøver belte for å måle pulsen. Klikk for større bilde.

Man kan enten kjøre den sammen med en smarttelefon under trening, eller la den lagre opp til 10 timer med data for senere analyse.

Med Nordics SoC kan båndet brukes i opp til fem dager på én lading. Det innebygde batteriet er et 200mAh litium-ion opppladbart batteri.

Er du sliten og demotivert underveis, så har båndet også en LED «lyslinje» på siden som gir deg informasjon om treningsintensitet i sanntid, med blått, grønt, gult og rødt lys som indikerer for eksempel «få opp farten, hold farten eller ro deg ned». Informasjonen baserer seg på treningsprogrammet du har valgt.

I tillegg finnes det en nettside der du kan få treningstips og -programmer og laste ned gratis app for iOS, Android og Windows Phone 8.

Det skal innrømmes at vi finner det vanskelig å få oversikt over alle trenings-«gadgets» som finnes på markedet i dag. Men spennende teknologi, det er det.

Powered by Labrador CMS