Intels ekstremversjon med åtte kjerner

Intel lanserer sin første åttekjerners klientprosessor, Intel Core i7-5960X Extreme Edition, også kjent som Haswell-E. I følge Intel er dette den første prosessoren som støtter 16-tråder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den har også nytt DDR4-minne som det hevdes skal få fram noen av de raskeste datamaskinene vi har sett. Det nye Intel X99 brikkesettet og robuste overklokkingsmuligheter gjør det mulig å skreddersy systemer med maksimal ytelse.

– Disse produktene er rettet mot entusiastdelen av markedet. Det er de som flytter grensene lengst for hva maskiner kan yte, og de får nå hastigheten, kjernene, overklokkingsmulighetene og plattformen de har etterspurt, sier Lisa Graff, ansvarlig for Intels Desktop Client Platform Group.

Med brikkesettet X99 blir det enda mer fart på systemet. (klikk for større bilde)

Intel har jobbet tett i utviklingen sammen med partnere som OEM-ere, minnetilbydere, hovedkortprodusenter og grafikktilbydere for å hente ut fordelene med denne nye plattformen.

Flere av de nye plattformene basert på brikkesettet Intel X99 kommer med støtte for Thunderbolt. Når man parrer med et Thunderbolt 2-kort får man en hastighet på 20 Gbps. Dataintensive oppgaver som 4K video redigering, 3-D rendering og spillutvikling får store gevinster fra ytelsen i Thunderbolt 2. Kompatibilitet kan sjekkes med produsenter av PC-er og hovedkort, heter det i en melding fra Intel.

Powered by Labrador CMS