Intelligent lading av li-ion-enheter

Nå kommer ams med en kraftstyringskrets som skal gjøre det mulig å implementere kraftelektronikk for flere sluttprodukter med samme maskinvaredesign.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye komponenten, AS3715, skal inneholde alle de essensielle byggeblokkene for kraftstyring som trengs for å lage en kraftløsning tilpasset håndholdte/mobile enheter som drives av  lithium-ion batterier, som actionkamera, navigeringsenheter, nettbrett, mediaspillere osv.  
Her får man muligheten til å programmere oppstartskonfigurasjonen slik at driftsmønsteret for kraftsystemet enkelt skal kunne tilpasses ulike applikasjonsprosessorer. Ettersom oppstartssekvensen og av den innebygde DC-DC-omformerens utganger er programmerbar, kan utviklerne gjøre endringer i spesifikasjonene for sluttproduktet når som helst, uten å gjøre om hele designet.

Styrekretsen inneholder tre 4MHz DC-DC step-down (buck) omformere med programmerbare utganger, en DC-DC step-down kontroller, to DC-DC step-up (boost) omformere med programmerbare utganger, og åtte LDOer.

Med på kjøpet får man åtte GPIO, en ladekrets som støtter 1,5 A utgang, et I2C grensesnitt, tre strømsinks, en ADC og en watchdog timer.

DC-DC kontrolleren styrer eksterne effekttrinn, slik at brukeren kan optimalisere effektiviteten, forenkle mønsterkortrutingen og distribuere kraft og varmedissipering over et stort kortområde, opplyser ams.

To av de åtte LDOene er lavstøykomponenter som skal være egnet til RF-moduler, bildesensorer og andre støyfølsomme kretser. 

De tre høyspennings strømsinkene, som er tiltenkt bakbelysning for LCD, har en programmerbare strømutgang som er justerbar i 150µA trinn fra 0A til 40mA. I tillegg skal PWM inngang gi mulighet for å implementere dynamisk skalering av lysstyrken.

Powered by Labrador CMS