Cisco Intercloud med syvmilssteg

Cisco får 30 nye Intercloud-partnere, inkludert Deutsche Telecom (DT), NTT DATA, BT og Equinix. Dermed får Cisco en betydelig økning i sin Intercloud med 250 nye datasenter i 50 land.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Cisco annonserer også hybride skyløsninger, leveransestart på Cisco Intercloud Fabric og tilbyr 1 milliard dollar i sky-finansiering.

I en pressemelding i dag går det frem at Deutsche Telecom (DT), NTT DATA, BT og Equinix har blitt med Cisco for å øke omfanget av Intercloud. Intercloud, det globale nettverket av sammenkoblede skyløsninger som Cisco og partnerne raskt etablerer, vil gjøre det mulig å etablere en helt ny generasjon av sky-baserte applikasjoner og starten på ekte hybride skyer, heter det.

Dagens kunngjøring innebærer en Intercloud-vekst på 250 datasenter i 50 land samt et løfte om en fundamental endring i hvordan IT og skytjenester vil kjøpes, selges og brukes. Dette fremskrittet bygger videre på Cisco sine planer om å etablere verdens største Intercloud, som ble kunngjort i mai.

Sammen med nøkkelpartnere adresserer Cisco kundekrav om en globalt distribuert og svært sikker skyplattform som er bygget med den robustheten som trengs for å møte «the Internet of Everything». Intercloud vil være designet for a kjøre applikasjoner av høy verdi, med sanntidsanalyser og nær ubegrenset skalerbarhet. Cisco’s tilnærming med åpne API-er lar lokale tjenesteleverandører og tilpasninger sørge for at data vil lagres lokalt og underlagt lokal lovgivning.

– Også i Norge ser vi stor interesse for denne type løsninger. Først så vi interessen fra større globale aktører, men nå begynner vi også å se interesse fra mer lokale organisasjoner, både innenfor offentlig og privat sektor, sier teknologidirektør Nils-Ove Gamlem i Cisco Norge.

Cisco kunngjorde også et tilbud om en hybrid skyløsning. I tillegg vil Cisco Intercloud Fabric, en unik teknologi for å koble nettskyer sammen (interconnect) og som er en vesentlig byggestein i hybride skyløsninger, nå leveres til de første kundene.

– Hybride skytjenester er hurtig i ferd med å bli det «nye normale». Løsningene gir muligheter til å kombinere offentlige og private skytjenester. Med denne kombinasjonen gis fleksibiliteten til å benytte IT-tjenester basert på behov, sikkerhet, tilgjengelighet og til hvilken forbruksmodell som passer best, sier Gamlem.

Powered by Labrador CMS