Utviklingsplattform for smartmålere

Renesas Electronics Europe lanserer i dag en referanseplattform for flerfasemålere med faktureringsfunksjon.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Referanseplattformen skal spare utviklingstid fordi utviklerne slipper å lage egne måle- og kalibreringsrutiner som kreves for flerfasemålere, samtidig som løsningen er innenfor de strengeste IEC-normene, heter det. 

Den nye “Bill It! – Smart Meter RX21A” er basert på Renesas’ RX21A familie med mikrokontrollere, og integrerer metrologifrontend og applikasjonsprosessor i én og samme brikke.

Komponentene er utstyrt med tre, fire eller sju uavhengige 24-bit delta-sigma analog-digitalomformere, (ΔΣ-ADC). De skal derfor være velegnet for å ivareta henholdsvis énfase, splittfase og trefase, samt nøytrale forbruks-/elektrisitetsmålere. ΔΣ-ADC kanalene omfatter en programmerbar gainforsterker (PGA), som gjør at den endelige måleren kan dekke et dynamisk område mellom 10mA og 100A ved utvidet temperaturområde. Ved at kalibreringsdata lagres i flashminne, skal RX21A-komponentene kunne dekke applikasjonene bedre enn Class 0.2S, og dermed oppfylle IEC-kravene med god margin, i henhold til IEC62053-22.

Hvert sett inkluderer Bill It! flerfasemåler, en CD-ROM med innvevd måle- og kalibreringsprogramvare (kildekode), PC GUI, skjemategning for kortet, materialliste, Gerberfiler, brukerhåndbok, brukerveiledning i kortversjon og det elektriske tilkoplingsoppsettet som er nødvendig for å bruke elektrisitetsmåleren. 

Powered by Labrador CMS