Styrer mobilen i løse lufta

Det norske selskapet Elliptic Labs lanserer en teknologi som gjør at du ikke bare kan styre mobilen med håndbevegelser, men også i flere «lag». 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Elliptic Labs, som vant Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris tidligere i år, lanserer i dag en ny funksjon med på sin ultralydbaserte gestgjenkjenningsteknologi, flerlags interaksjon, eller “Multi Layer Interaction.” Lanseringen skjer på CEATEC-messen i Japan 7.-11- oktober.

Dette er den første løsningen som gjør det mulig å vise forskjellig innhold på mobilen, avhengig av plasseringen og avstanden brukerens hånd befinner seg fra enheten.

– Uten å berøre mobilen og etterhvert som hånden din beveges mot mobilen, lyser skjermen opp og viser informasjon. Når du beveger hånden nærmere, kan ny informasjon avdekkes. Dette handler om å forbedre brukeropplevelsen og åpne for enklere måter å interagere med mobilenheter, kommenterer adm. direktør i Elliptic Labs, Laila Danielsen.

Med den nye teknologien skal mobilprodusenter kunne lage nye mobiler med mer intuitive navigeringsfunksjoner, og samtidig skape nye måter å styre enhetene på, heter det. Teknologien kan også brukes til å «vekke opp» en enhet, selv når hovedprosessoren sover.

Elliptic Labs står sammen med komponentgiganten Murata på CEATEC. – Vi deler Elliptics visjon om å skape produkter som forbedrer måten folk interagerer med forbrukerelektronikk. Det er spennende å jobbe sammen med dem, kommenterer Satoshi Sonida, direktør for komponentdivisjonen hos Murata Electronics.
Det er lansert et nytt programvareutviklingssett (SDK) som skal gjøre det mulig for tredjepart å utvikle nye applikasjoner.

Se mer på Elliptic Labs’ hjemmesider, og videoen her. Les mer om Elliptic Labs i oktoberutgaven av Elektronikk.

Powered by Labrador CMS