Simpro kjøper seg inn i Noca

Simpro Holding AS har i dag blitt enig med Q-Free ASA og Noca Holding AS om overdragelse av deres aksjepost i elektronikkprodusenten Noca AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Overdragelsen gjelder totalt 12 300 aksjer tilsvarende 53,48% eierandel. Simpro Holding AS har fra før 100% eierskap i elektronikkprodusenten Simpro AS, samt 20% eierandel i produktutviklingsselskapet Prevas Development AS, heter det i en pressemelding som er undertegnet av adm. direktør Erik Dragset i Simpro og finansdirektør Roar Østbø i Q-Free.

– Simpro ser på denne overdragelsen som et ledd i vår vekststrategi og målsetning om å bli den foretrukne leverandøren innen elektronikkproduksjon og elektromekanisk sammenstilling. Med det aktivitetsnivået vi ser i Trøndelag nå, så ønsker vi selvsagt at produksjon gjøres lokalt og dermed styrke trøndersk leverandørindustri, sier Dragset.

Erik Dragset

Han mener det samlede markedspotensialet etter overdragelsen vil være betydelig større enn dagens omsetning for de respektive selskapene tilsier. – Dette vil åpne nye markedsmuligheter både nasjonalt og internasjonalt. Man vil nå kunne ta på seg mer komplekse og omfattende prosjekter for både eksisterende og nye kunder. Samtidig vil man øke fleksibiliteten og bli mer konkurransedyktig – noe som er meget viktig i en bransje hvor man merker konkurransen fra lavkostland, fortsetter Dragset.

I forbindelse med elektronikkproduksjon og elektromekanisk sammenstilling er det behov for en høy andel av underleveranser, og Dragset uttaler til slutt at overdragelsen vil kunne ha positive ringvirkninger for trønderske underleverandører.

Powered by Labrador CMS