Prøver nye metoder for utvikling av gründere

Siva legger 30 millioner på bordet for å øke innovasjonskraften i oppstartmiljøer. Åtte innovasjonsmiljø er valgt ut til å utvikle nye metoder for oppstartveiledning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Målet vårt er at Norge skal være blant de mest innovative landene i Europa, sier næringsminister Monica Mæland (H).

Siva har valgt ut åtte innovasjonsmiljø til å utvikle nye metoder for oppstartveiledning. Disse skal bidra til økt produksjon, høyere kvalitet og nye verktøy for utvikling av oppstartbedrifter. De gode ideene skal foredles raskere og gjøres mer attraktive for investorer.

Satsingen har stor betydning for innovasjonsmiljøene, blant annet for StartupLab som holder til i Forskningsparken i Oslo. 

­– Dette gir oss mulighet til å realisere ideer vi har hatt på blokka lenge, men ikke hatt råd til å utvikle. Vi sikter nå internasjonalt og har som mål å lage den beste inkubatoren i Europa, sier partner i StartupLab Tor Bækkelund.

– Gjennom forskning og innovasjon skaper vi morgendagens arbeidsplasser. Regjeringa vil løfte konkurransekraften til næringslivet, sier næringsminister Monica Mæland, som er svært fornøyd med tiltaket.

– Siva håndterer en viktig del av infrastrukturen for innovasjon. Flere tusen gründere og mindre selskaper er tilknyttet Siva gjennom det nasjonale inkubasjons- og næringshageprogrammet. Denne ekstrasatsingen skal være med på å stimulere til økt innovasjonsevne i hele landet og heve kvaliteten ytterligere. Jeg håper det fører til at enda flere oppstartere og nyskapere får den hjelpen og faglige støtten de trenger for å lykkes, sier Mæland.

Siva har øremerket 30 millioner kroner til satsingen. Disse blir fordelt over en periode på tre år. De ekstra midlene skal styrke inkubatorer som har god resultatoppnåelse og stort vekstpotensial. Administrerende direktør Erik Haugane mener dette er effektiv bruk av statlige virkemidler og en god investering i morgendagens næringsliv:

– Vi ønsker å styrke gode enkeltmiljø og skape såkalte «beste praksis»-kandidater. Samtidig har vi som ambisjon å utforske nye metoder for utvikling av oppstartbedrifter. Dette vil foregå i tett samspill med innovasjonsmiljøene og kommer hele nettverket til gode, heter det i en pressemelding mandag.

Planlagt fordeling av ekstrastøtte over en treårsperiode:
StartupLab (Oslo) – 7,5 mill
Kjeller Innovasjon (Kjeller) – 4,5 mill
ÅKP (Ålesund) – 4,5 mill
Ipark (Stavanger) – 3 mill
Ko-Aks (Gjøvik) – 3 mill
Nyskapingsparken Inkubator (Bergen) – 3 mill
Norinnova Technology Transfer (Tromsø) – 3 mill
Proneo (Verdal/ Stjørdal) – 1,5 mill 

Powered by Labrador CMS