Partnertech taper på mekanikken

Kvartalsresultatet for kontraktsprodusenten Partnertech ble negativt, mest på grunn av omstillinger i den mekaniske virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Ifølge Elektroniktidningen hadde Partnertech god vekst i elektronikkvirksomheten i tredje kvartal, mens metallbearbeiding og systembygging trekker ned.

Det har ført til et samlet tap på ti millioner i siste kvartal.

Omsetningen økte noe, til 530 millioner SEK, sammenlignet med 528 millioner SEK for tilsvarende periode i fjor. Det gikk faktisk svært bra for elektronikkproduksjonen, som vokste med 14 prosent.

Selskapets ekspansjon i Kina medførte imidlertid et driftsunderskudd på 6 millioner SEK, og etter skatt ble det samlede tapet på ti millioner. Det betyr at Partnertech i løpet av de tre første kvartalene i år har tapt hele 40 millioner SEK. Av dette kan 22 millioner tilskrives omstruktureringskostnader for bedriften innen metallbearbeiding, skriver Elektroniktidningen.

Samtidig ser konsernsjef Leif Thorvaldsson noen lyspunkter: – Kvartalet startet svakt og i en vanskelig markedssituasjon, men økende aktivitet hos våre kunder ga oss en sterk avslutning. Dette gir oss forutsetninger for å forbedre lønnsomheten i løpet av de kommende kvartalene, skriver han i kvartalsrapporten.

Powered by Labrador CMS