Geir Lasse Kaldestad fra North Sea Electronics demonstrerer robuste elektronikkmoduler for bruk i nedihullsapplikasjoner. – Det er røffe saker, og stadig flere ser nytteverdien i å tilpasse standardmoduler, fremfor å utvikle alt selv, sier han.

Mye elektronikk på OTD

Mange elektronikkleverandører fant også veien til OTD 2014, og det ser ikke ut til at olje-/gass blir mindre viktig for bransjen. Eller omvendt, for den saks skyld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Blant annet fant vi bedriftsnettverket OMNI, som etterhvert er blitt en gjenganger på OTD. Med flere medlemmer og større bredde markedsfører de seg nå som et spesialistnettverk. – Vi kan nå by på flere konsepter innenfor alliansen, forklarer Erik Hagelien. Eksempler kan være sensor- og styreprogramvare og -maskinvare, kraftelektronikk, kabelproduksjon, batterisystemer osv. – Nå kan vi bl.a. tilby induktive (trådløse) ladesystemer – også for høyere effekter, sier Hagelien.
National Instruments Norge har høy aktivitet innenfor offshore- og subseasektoren. – Trenden går mot at stadig flere bruker hyllevareløsninger fremfor å utvikle all elektronikken selv, sier Vidar Grønås. – I tillegg har vi vist at vi kan levere tøffe moduler som klarer ekstreme krav til temperatur, vibrasjon og pålitelighet, sier han. Grønås kunne bl.a. vise en ny kredittkort-størrelse systemmodul (SOM), basert på FPGA og egnet både for småvolum og høyvolum applikasjoner.
Birger Sundet og Elisabeth Andenæs hos Data Respons hadde med seg akvarium med demonstrasjon av Freescale Qor-prosessorbaserte moduler og skjermpaneler i det våte element. Demoen viste trending av lysmengde fra en sensor, vekselvis med live strømming av video fra et kamera. – Vi har jo et bredt spekter av produkter og prosjekter innenfor mange bransjer som vi viser frem her. Nettopp bredden er noe av vår styrke, kommenterer Birger Sundet. Av nyheter kunne Data Respons by på nye 8-, 10- og 12-tommers marinegodkjente panel-PCer basert på Intel Atom «baytrail» prosessoren.
Elfa Distrelec har de siste årene satset spesifikt på olje-/gassnæringen, og hadde mye folk innom sin stand. – Mange av utstillerne her er også våre kunder, sier Håvar Menken og Henning Røed. De typiske besøkende var gjerne interessert i termografikamera og instrumentering. – Mye av veksten her borte kan vi takke «vår mann på Vestlandet», Roy Wilhelmsen, for, sier Menken. – Det er et godt industrielt grunnlag her, og vi håper denne delen av industrien blir værende i Norge, fremholder han.
GasSecure gjør det bra med sine egenutviklede trådløse gassensorer. Nå skal teknologien installeres på enda en plattform, ; Statfjord A, kan Jørgen Svare fortelle. GasSecure stilte ut sammen med systemleverandøren Origo. – Vår jobb er å integrere trådløse detektorer i brann- og alarmsystemet på plattformene, sier Arild Amundsen i Origo. Ved å bruke trådløse sensorer kan operatørene flytte eller legge til nye sensorer uten å kable på nytt, noe som kan spare store summer. Ved å ta i bruk nye, trådløse detekterer kan man dessuten kombinere flere teknologier i samme nett, og i mange tilfeller kan de gamle kablene frigjøres til annen instrumentering. – Operatørene virker mer åpne for å ta i bruk trådløse systemer nå, både for å spare kostnader og ta i bruk nye muligheter, kommenterer Ådne Baer-Olsen, Origo.
– Dette er helt klart en viktig messe for oss, sier adm. direktør Henning Grorud i Phoenix Contact Norge. – Mange her kjenner oss fra før, men det er viktig å synliggjøre seg, og ikke minst vise frem nye ting, sier Grorud. Phoenix er etterhvert blitt langt mer enn «bare» kontakter og rekkeklemmer, og leverer stadig mer intelligente produkter til automatisering og offshore/maritim. Under messen ble det blant annet mye fokus rundt den nye signalomformerserien Mini Analog pro, som tross sin bredde på 6 mm har mange avanserte funksjoner, som NFC-basert informasjon.

OMNI hadde som vanlig aktivitet for de besøkende – denne gang modellbygging med 3D-penn. Her er Alexandra Hørberg i gang med sitt design.
Vidar Grønås, NI med subseamodul basert på standardprodukter
Elisabeth Andenæs og Birger Sundet demonstrerer strømgjerrige panel_PCer.
Håvar Menken, Roy Wilhelmsen og Henning Røed, Elfa Distrelec.
GasSecure gjør det bra med sine egenutviklede trådløse gassensorer.
Henning Grorud og Rune Hauge, Phoenix Contact, er meget fornøyd med OTD 2014.

Mer fra OTD 2014 finner du i novemberutgaven av Elektronikk!

Powered by Labrador CMS