Lanserer mikro-PLS for Industri 4.0

En ny mikro-PLS referansedesignplattform fra Maxim Integrated skal gi styrken til Industri 4.0 rett i hånden. Det er i hvertfall slik de presenterer det, med ti ganger mindre formfaktor, mer enn 50 prosent strømsparing og 70 ganger mer datakraft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Under en pressekonferanse i går presenterte Maxim Integrated en ny referansedesignplattform for industristyringer. Micro PLC som produktet heter, skal være verktøyet for implementering av Industri 4.0. Plattformen, pakket i en kube, består av fem referansedesign som kan kjøres som frittstående subsystemer og kan konfigureres og testes for eksempel via USB-porten i en bærbar PC.

En programmerbar logisk styringsenhet (PLS) er kjernen som styrer og koordinerer sensorer og maskiner. Med Industri 4.0 og dets mål om mer effektiv og smart produksjon, mener Maxim at deres plattform egner seg svært godt. Den er 10 ganger mindre enn sammenlignbare produkter, har over 50 prosent lavere strømbruk og prosesserer digitale I/O-utganger opp til 70 ganger raskere enn før.

Som støtte til den distribuerte modellen i Industri 4.0, har Maxim utviklet flere produkter som er interoperative med Micro PLC-plattformen:

• MAX11270: En 24-bit, 10mW, delta-sigma ADC med integrert PGA med det de omtaler som høyeste signal-til-støy (SNR) og lavest effekt i klassen.
• MAX17515:  En 5A, 2.4V til 5.5V inngang, komplett svitsjemodus strømforsyning med innebygget induktor som reduserer effekttap og varme med en effektivitet på 92 prosent.
• MAX17552: En 4V til 60V, 100mA, synkron step-down DC-DC omformer, kompatibel med IEC61131-2 PLC-standarden. Denne reduserer varmetapet og sørger for 50 prosent bedre kjøling under drift.

– Micro PLC-plattformen er et resultat av smart integrering. Vi brukte vår systemkompetanse og kompetanse rundt analog prosessintegrasjon til å få kunder over på Industri 4.0, sier Jeff DeAngelis, direktør for Business Management i Maxim Integrated, i en kommentar til lanseringen.

Produktet vil bli demonstrert under electronica-messen i München i november, der de setter opp en linje for produksjon av kundespesifiserte ølkrus(!).

Powered by Labrador CMS