Eksempel på en modell skrevet ut av HPs nye 3D-teknologi.

HP redefinerer 3D-utskrift

Den skal være halvparten så dyr og ti ganger raskere enn konkurrentene, i følge HP når de omtaler sin nye 3D skriverteknologi. De lanserer også en tilhørende arbeidsstasjon lar deg manipulere objekter mellom fysisk og virtuell verden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

HP har startet på bunnen og redefinert hva 3D-utskrift skal være. Selv sier de at de lager verktøy som driver fram den neste industrielle revolusjon. Prosessen er HPs egen teknologi som er kalt Thermal Inkjet Arrays.

 

Den nye Multi Jet Fusion er en 3D-skriver som vil egne seg for produksjon. (Klikk for større bilde).

I motsetning til de fleste av dagens 3D-skrivere som brukes til prototyper, vil Thermal Ink Arrays også kunne brukes til serieproduksjon.

– Mindre bedrifter vil kunne produsere varer og reservedeler på en helt ny måte, heter det. Skriveren skal klare å jobbe med flere farger og materialer, og de skal ha demonstrert utskrift av en kjetting som senere løfter en familiebil.

Til neste år vil teknologien finnes i prototypeversjoner, mens det forventes at de blir å finne i butikkhyllene i 2016.

Den første skriveren har fått navnet Multi Jet Fusion og har 30.000 munnstykker som avgir 350 millioner dråper byggemateriale i sekundet.

En perfekt partner til skriveren er en ny type arbeidsstasjon for kreative arbeidere. Den er tilgjengelig allerede nå, under navnet Sprout. Denne har en stor pekeskjerm, kraftige prosessorer og en projektor over skjermen som peker ned på en pekeplate. I tillegg har den et Intel RealSense dybdekamera.

 

Sprout skal være den perfekte arbeidsstasjonen til 3D-utskrift. (Klikk for større bilde)

I den forbindelse lanserer HP begrepet «Blended Reality». Det betyr at du kan plassere et fysisk objekt på pekeplaten og digitalisere det, bearbeide det og skrive ut resultatet.

Sjekk ut video og mer informasjon om Multi Jet Fusion her.

Og Sprout her.

Powered by Labrador CMS