God vekst for Data Respons

Data Respons ASA melder om et tredje kvartal som ga god vekst og fortsatt forbedring i resultatmarginen. Driftsinntektene økte med 17 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Vi er godt posisjonert i våre hovedmarkeder og har god utvikling både hjemme og ute, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA.



Konsernets driftsinntekter for tredje kvartal ble 186 millioner kroner (158), en vekst på 17 prosent. EBITDA ble 12,1 millioner (7,1) og driftsresultatet (EBIT) endte på 11,3 millioner kroner (6,1).

Ordreinngangen for perioden var 162 millioner kroner (144). Kontantstrøm fra drift ble MNOK 11,7 (14,7).



For årets første ni måneder ble driftsinntektene 620 millioner (571), en vekst på 9 prosent. EBITDA ble 38,9 millioner kroner (31,3) og driftsresultatet (EBIT) endte på 36,6 millioner (28,4). Ordreinngangen for perioden var 596 millioner kroner (568). Konsernets ordrereserve ved utgangen av kvartalet var 602 millioner (604).



Selskapet kan se tilbake på 14 kvartaler på rad med forbedret lønnsomhet

– Data Respons har fokusert på sin kjernevirksomhet og blitt en mer kostnadseffektiv organisasjon, noe som har gitt utslag i en langsiktig trend i forbedret lønnsomhet. Selskapet har over tid etablert en global verdikjede med et nettverk av leverandører i Asia som gir konkurransefordeler og stor fleksibilitet for våre kunder. Rendyrking av spesialisttjenester i Norge og Sverige gir dessuten tilgang på mange spennende og innovative prosjekter med fornuftig lønnsomhet og langsiktige vekstmuligheter, sier Ragnvaldsen.

Kenneth Ragnvaldsen, Data Respons ASA.


– Gjennom de siste årene har vårt hovedmål vært å fokusere selskapet mot våre nøkkelmarkeder. Fellesnevneren er å utvikle og levere robuste dataløsninger som tåler krevende miljøforhold eller krevende myndighetssertifiseringer. Vi er en av de ledende spesialistene i Norden på pålitelig elektronikk og datautstyr som benyttes i maritime miljø, medisinsk utstyr, transportløsninger, telekommunikasjon eller i forsvarsprodukter. Veksten i kvartalet skyldes også at selskapet har fått større og mer betydelige kunder internasjonalt, spesielt i Sverige og Tyskland.



– Selv om markedsforholdene fremdeles er blandet, er signalene fra mange av våre globale kunder at de ser noe bedring fremover. Den positive utviklingen innen tjenestesegmentet i kombinasjon med en solid ordrereserve innen produkt- og løsningssegmentet gir et bra utgangspunkt for en videre god utvikling i 2014, sier Ragnvaldsen.


Powered by Labrador CMS