Full kontroll i Indiske Telewings

Telenor har fullført oppkjøpet av Lakshdeep Investment & Finance sin eierandel i Telewings på 26 prosent, etter å ha fått godkjenning fra den indiske regjeringens Foreign Investment Promotion Board (FIPB).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Dermed har Telenor nå 100 prosent eierskap i selskapet som opererer under merkenavnet Uninor.

– Telenor har et langsiktig perspektiv på India, og vi er oppmuntret av den sterke veksten vi ser hos vårt indiske datterselskap. Selskapet fortsetter hver måned å ta markedsandeler og er ledende på kundevekst i mange av områdene der de opererer, sier Sigve Brekke, konserndirektør i Telenor og styreleder av Telewings i en pressemelding fredag.

Sigve Brekke, styreleder i Telewings.

Telewings’ inntekter i første halvår av 2014 sammenlignet med samme periode i fjor har økt med mer enn 40 prosent. Tidligere i år utvidet selskapet sin tjenesteportefølje fra tale til også å inkludere grunnleggende Internett-tjenester. Nær 20 prosent av selskapets abonnenter er nå aktive Internett-brukere.

Telenors virskomhet i India er til stede i syv regioner med en samlet befolkning på rundt 600 millioner mennesker. Selskapet har deltatt i to auksjoner for å skaffe seg spektrum i 5 Mhz til 7,2 MHz. Med et nettverk av mer enn 1500 butikker og 365.000 utsalgssteder, har Telewings den nest største distribusjonsnettverket blant telekomselskap i de regioner selskapet er tilgjengelig. Selskapet vil lansere tjenester i delstaten Assam tidlig neste år.

Powered by Labrador CMS