Forenkler design for ISO 26262-kompatibilitet

EDA-leverandøren Cadence har lansert en løsning for funksjonell sikkerhetsverifisering som skal redusere arbeidet med å dokumentere og støtte automotive-standarden ISO 26262 med opp til 50 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det er krevende å utvikle elektronikk for bilindustrien. Som vi vet blir det heller ikke mindre elektronikk i kommende bilgenerasjoner. I den sammenheng er det halvlederprodusentene som får ansvar for at systemene er sikre. Elektronikken skal tross alt virke i 10-15 år – og de skal tåle forhold som stråling, slitasje og andre ikke planlagte hendelser.

ISO 26262
Derfor eksisterer ISO 26262 (den kom i 2011), en adapsjon av IEC 61508 som er en funksjonell standard for elektriske og elektroniske systemer i kjøretøy. ISO 26262 definerer funksjonell sikkerhet for bilutstyr som gjelder for livssyklusen til all bilelektronikk og elektriske sikkerhetsrelaterte systemer. Funksjonell sikkerhet er en integrert del av produktets spesifikasjon, design, implementering, integrering, verifisering, validering og produksjonsstart. Med andre ord, omfattende.

Fram til i dag har mange av disse enkeltprosessene vært gjort manuelt, for eksempel i regneark og tekstbehandling – i tillegg til designet.

Automatiserer
Og her kommer Cadence sin løsning inn. Den nye løsningen automatiserer tre elementer i standarden; sporbarhet, sikkerhetsverifikasjon og verktøypålitelighet, det vil si at mye av sikkerhetsarbeidet og -dokumentasjonen fanges opp allerede i designfasen.

 

Den nye løsningen til Cadence dekker flere deler i av prosessen for sikkerhet i henhold til ISO 26262 (kilkk for større bilde).

Løsningen er en utvidelse av Cadence Incisive funksjonelle verifikasjonsplattform. Utvidelsen består først og fremst av en feilinnsettings- og verifikasjonsteknologi som skal bidra til automatisering av standardiseringsdokumentasjonen. Feilinnsettingen er en viktig del av designet, fordi ved å «presse» en feil i designet skal det være solid nok til at det ikke blir påvirket.

Tidkrevende manuelle verifikasjonsprosesser med feilinnsettinger og analyse av resultatet i design av IP, System-på-en-brikke (SoC) og systemer blir med andre ord automatisert.

Rask
I løsningen har vi den nye Incisive funksjonell sikkerhetssimulator som i følge Adam Sherer, direktør for Verification Product Management Group i Cadence, er ti ganger raskere enn Verifault-XL som tradisjonelt blir brukt i sikkerhetsløsninger. Incisive vManager er et annet produkt som har fått utvidelser for automatisk generering av regresjonsprofiler og resultater.

Den nye løsningen blir generelt tilgjengelig i begynnelsen av 2015.

Mer utdypende informasjon kan leses her: www.cadence.com/news/safety

Powered by Labrador CMS