FPGA-basert RF-løsning

Altera og Lime Microsystems demonstrerer fullstendig programmerbare RF- og FPGA-baserte løsninger for militær kommunikasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

FPGA-selskapet Altera Corporation og Lime Microsystems, en britisk leverandør av programmerbare RF-transceivere, demonstrerer denne uken en ny multi-standard programvaredefinert radio (SDR) plattform under Military Communications Conference (MILCOM) 2014 i Baltimore.

SDR plattformen, som er basert på Limes feltprogrammerbare RF (FP-RF) brikke og Altera FPGAer, samt Enpirion PowerSoC, skal kunne brukes til å designe en radio som kan motta og sende vidt forskjellige radioprotokoller (i noen tilfeller omtalt som bølgeformer) avhengig av programvaren som benyttes.

Løsningen, som omfatter Limes nye RF-komponent LMS7002M, skal gi kommunikasjonsdesignere en helt ny fleksibilitet og ytelse til et minimum av strømforbruk.

– Ved å kombinere en Altera FPGA for digital prosessering og en Lime FP-RF transceiver, kan vi tilby et helt nytt ytelsesnivå for trådløse systemer, og den ultimate løsning for SDR applikasjoner, kommenterer Lime-sjefen Ebrahim Bushehri.

Kombinasjonen av de to teknologiene skal gjøre det mulig å lage helt nye løsninger innen alle slags applikasjoner, fra fjernstyrte radiohoder til basestasjoner, militær kommunikasjon, programvaredefinert radio i ulike anvendelser, og selvsagt Internet of Things (IoT).

Komponentene skal kunne programmeres til å produsere enhver kombinasjon av bølgeformer og RF-overføring, og støtter trådløse multiple-input multiple-output (MIMO) applikasjoner såvel som andre RF-teknikker som brukes bl.a. i militær kommunikasjon. Altera og Lime startet formelt samarbeidet i juni i år.

Powered by Labrador CMS