64-bit prosessor for virtuelle nettverk

Firekjerners QorIQ LS prosessor fra Freescale, basert på ARM Cortex-A53 skal muliggjøre den «intelligente kanten» og en optimalisert plattform for utvikling av virtuelle nettverkstjenester.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Freescale Semiconductor lanserer i dag den nye kommunikasjonsprosessoren QorIQ LS1043A – som de hevder er er industriens mest energieffektive 64-bit ARM-baserte prosessor for det nye virtuelle nettverket. Systembrikken skal hjelpen produsenter av utstyr for utkanten av nettverket å skalere kraft og ytelse til behov i stadig endring, innen høyt virtualiserte og programvaredefinerte nettverk.

– Sky- og datasenterteknologier tas i økende grad i bruk i kontorer, butikker og til og med boliger, noe som driver etterspørselen etter standard, fleksible og laveffekt plattformer, heter det i en melding fra Freescale; – Samtidig gir tjenestetilbydernes mange «boks»-løsninger raskt en utvikling mot færre gateways inn til brukeren, ettersom flere tjenester nå kan samles i fysisk mindre utstyr på stedet. Etterhvert som virtuelle nettverksfunksjoner og skyrelaterte teknologier modnes, vil virtuelle CPE (vCPE) systemer gi et stort potensiale for lavere drifts- og investeringskostnader gjennom reduksjoner i lokale IT-administrasjonskostnader og implementering av færre fysiske enheter, skriver Freescale.

Med nettverksfunksjoner som migrerer fra rutere til virtuelle- og tredjeparts tilbydere, må nye plattformer i nettverkskanten ha nok intelligens til å kunne bestemme hvilke brukere og applikasjoner som helst bør leveres lokalt, og hvilke som er mindre forsinkelsesavhengige. Samtidig må kantplattformer støtte svært sikre, ytelsesoptimaliserte virtuelle maskinmiljø og være i stand til å autentisere ny programvare fra bedrifts- og leverandøradministratorer.

Den nye QorIQ LS1043A er tiltenkt nettopp slike anvendelser, og miksen av intelligens, integrasjon og sikkerhet. Den vifteløse systembrikken fungerer ved 1.5 GHz og skal trekke så lite som 6 W under drift. Den inneholder fire 64-bit ARM Cortex-A53 kjerner, leverer 10+ Gbps og en estimert CPU-ytelse på 16.000+ CoreMarks.

Powered by Labrador CMS