Herman og Liv viser frem undervisningslego.

Teknolab engasjerer

Barneskole slår et slag for teknologifag, og bruker lek og moro som inspirasjon for å øke interessen for teknologiutvikling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Foreldre ved Hvalstad skole har slått seg sammen i et prosjekt som skal fremme teknologifag fra tidlig alder, få flere jenter inn i bransjen og ikke minst skape glede med teknologi. Hvalstad Teknolab er et godt eksempel på samspill mellom skole, foreldre og lokalt næringsliv.

Legovindmølle

TeknoLab-prosjektet på Hvalstad Skole drives av en gruppe foreldre, som har dannet en stiftelse som tilbyr et unikt undervisningsopplegg der barna får et innblikk i teknologi og koding gjennom lego. De bruker bl.a. kul Robotics Lego som de lager større prosjekt av, og deltar i internasjonale konkurranser som Premier Lego League. Prosjektet hadde offisiell åpning i forrige uke. Her deltok også sponsorer, som Data Respons, DNVGL, Sparebankstiftelsen, Statoil, 4Subsea m.fl.

I forrige uke ble Teknolaben åpnet med brask og bram. Rundt 300 nysgjerrige gjester, som representerte sponsorer, foreldre, lærere og ikke minst teknologiglade barn deltok på åpningsfesten.

– Vi er veldig fornøyd med dagen og takknemlige for arbeidet som gjøres av de frivillige samt midler vi har fått av sponsorene våre! Dette hadde ikke vært mulig uten dem. En særskilt takk rettes til Sparebankstiftelsen DNB for deres raushet i forhold til finansiering av prosjektet, sa TeknoLab-leder Leif Basberg under åpningen.

– Jeg er kjempestolt av skolen vår og av alle dere som har stått på og jobbet så godt og mye – det være seg foresatte, elever eller lærere. Dette bidrar i stor grad til å styrke skolens identitet og gode omdømme, uttalte rektor Marika Stojcevska.

Amber forklarer Ivar Sehm fra Data Respons om prosjektbeskrivelsen til Lego League.

En av sponsorene er kjent fra elektronikkindustrien, nemlig Data Respons: – For Data Respons er dette prosjektet en fantastisk investering i fremtidens ingeniører. Teknologien ligger i sentrum i alt vi gjør og det gjelder å vekke interessen til de unge tidlig, kommenterte FoU-direktør Ivar A. Melhuus Sehm, som mener det er viktig for bransjen å engasjere seg i prosjekter som dette.

Deltagerne demonstrerer for sponsorer.
Powered by Labrador CMS