Gordon Lunn fra FTDI Chip demonstrerer deres nye SuperSpeed USB 3.0 der brikken overfører video til en ultra HD-skjerm.

Superrask USB for FIFO

ELECTRONICA: FTDI Chip lanserer første generasjon SuperSpeed USB 3.0-produkter som fungerer som FIFO-broer med datahastigheter på opp til 3,1 Gbit/s.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

FT600Q leveres i en 56-pinner QFN-pakke og med en 16-bit FIFO bussgrensesnitt, mens FT601Q kommer med en 72-pinner QFN-pakke og 32-bit FIFO bussgrensesnitt. Begge støtter opp til åtte endepunkter utover styringspunktene.

Begge støtter også to grensesnittmodus; 245 FIFO-modus og multikanals FIFO-modus.

Funksjoner som kan nevnes er en batteriladerdetektor som gjør at USB periferiutstyr oppdager høyere strømmer slik at de kan starte ladeprosesser. For eksempel kan FT600 oppdage en forbindelse til en USB-kompatibel ladeport og sende et signal som gjør at ekstern logikk kan slå på lademodus. Siden kretsen kan levere større mengde strøm sammenlignet med en standard USB 3.0 kan den fortsatt overføre data (i lademodus).

Temperaturområde er fra -40 til +85°C og typiske bruksområder er multifunksjonsskrivere, skannere, HD-kamera – de demonstrerte videooverføring i ultra-HD på standen, stillbildekamera, datainnsamling, overvåkingsutstyr og bildesystemer i helsesektoren.

Driverne er kompatible med Windows, Linux og Mac (OSX).

Powered by Labrador CMS