Lisa Rodenberg, prosjektleder for leveranseløsninger og Vidar Lillehagen, leder for det norske salgskontoret til Rutronik, viser fram den nye lagerutvidelsen.

Større kapasitet hos Rutronik

ELECTRONICA: Elektronikkdistributøren Rutronik har nylig ferdigstilt en utvidelse av lagerkapasiteten med ti tusen kvadratmeter. Og det er ikke bare en dobling av kapasiteten, det er også blitt «grønnere».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I en samtale med Vidar Lillehagen, leder for Rutronik i Norge, kom det også fram at nå for første gang siden de startet i Norge, bidrar kontoret positivt. Det betyr med andre ord at de har et greit overskudd fra en omsetning på drøye 20 millioner kroner.

– Det har tatt tid, men nå vokser vi jevnt i det norske markedet, sier Lillehagen.

Stort lager
For en distibutør er rask levering fra eget lager essensielt, derfor startet de arbeidet med å sentralisere og utvide varehuset i Sør-Tyskland. Kapasiteten er doblet, fra 10.000 til 20.000 kvadratmeter. På grunn av mezzaninstruktur er utnyttbart areale økt fra 9.500 kvadratmeter til 24.000 kvadratmeter.

Grønt
Det har også vært viktig for distributøren å bidra til miljøet. Før utvidelsen hadde de 5000 kvadratmenter med solcellepaneler på bygningen. Nå er arealet utvidet til 7000 kvadratmeter, og kapasiteten er økt fra 600 kWp (kilowatt peak) til 850 kWp. I følge selskapet betyr dette en reduksjon av CO2-utslipp på 96 tonn årlig.

Powered by Labrador CMS