RTOS for sikkerhetskritiske FPGA

Cert-Kit fra Embedded Office skal forenkle utvikling av sikkerhetskritiske industriapplikasjoner med Altera FPGA i samsvar med gjeldende standarder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

FPGA-teknologi spiller en viktig rolle innen utvikling av produkter med krav til funksjonell sikkerhet, skriver Embedded Office i en pressemelding. Ettersom FPGAer i økende grad erstatter elektronikkomponenter i industrielle applikasjoner, må de samsvare med internasjonale standarder som IEC 61508. Sertifisering og lisensiering forbundet med dette er imidlertid en langdryg prosess. For å forenkle og akselerere denne prosessen har nå Embedded Office, et selskap som har spesialisert seg på innvevde systemer og sikkerhetskritiske applikasjoner, tilpasset sitt µC/OS-MPU Cert-Kit til Alteras Cyclone V SoC med ARM Cortex-A9 prosessor, og støpt det hele inn i et startsett.

Altera kan dermed, i samsvar med IEC61508 standarden, tilby et forhåndssertifisert sanntidsoperativsystem (RTOS) som en løsning som inneholder moduler for funksjonell sikkerhet (dvs. IP blokker) i FPGA-teknologi.

– Ved å bruke sanntidskjernen µC/OS-MPU som en forhåndssertifisert komponent, ivaretar µC/OS-MPU Cert-Kit applikasjonsutviklingen og reduserer samtidig sertifiseringsprosessen, kommenterer Thomas Amann, adm. direktør i Embedded Office. – Bruk av forhåndssertifiserte komponenter gir klare fordeler for bedrifter, ettersom de kan redusere utviklingsrisiko, få produktene raskere på markedet, kutte kostnader og fokusere på sin egen ekspertise. I tillegg er de forsikret gjennom en stabil plattform, som allerede er sertifisert flere ganger, sier han.

µC/OS-MPU Cert-Kit skal inneholde alle elementer som trengs for å skape en eksekverbar applikasjon. Dette inkluderer sertifisert kildekode, ulike programvaremanualer som sikkerhet-, målintegrasjon-, bruker-, referanse- og systemmanual, valideringsprogramvare (inkludert støttepakke for referansekort) og TÜV-sertifikat  i henhold til typegodkjenning.

Powered by Labrador CMS