Programmerbar radio

Det britiske selskapet Lime kommer nå med andre generasjon av sin programmerbara krets for digital radiokommunikasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye komponenten med betegnelsen LMS7002M har doble transceivere, og kan passe i MIMO-systemer. Frekvensområdet går fra 100 Hz til 3,8 GHz og radiobrikken dekker dermed alle bånd som benyttes i 2G, 3G og 4G samt de vanlige ISM-båndene og ulike militære frekvenser.

De doble transceiverne skal gjøre den egnet for ulike typer mimosystemer med en båndbredde opptil 60 MHz per kanal. Både forsterkningen og filterbåndbredden er programmerbar, og den inneholder en DSP som f.eks. kan brukes for å fjerne forskjeller i forsterkning og fase mellom kanalene i et mimosystem.

Kretsen produseres i en 65 nm CMOS-prosess. Effektforbruket er oppgitt til 550 mW med en kanal, og øker til 800 mW i en mimoanvendelse. Forsyningsspenningen er 1,8 V.

Ifølge Lime kreves det svært få tilleggskomponenter for å bygge et komplett system.

Enkelteksemplarer vil koste den nette sum av 110 USD, men prisen synker til 63 USD ved volumer på 5.000 stykk. Samtidig senker man prisen på den forrige modellen, LMS6002D, som nå vil koste 35 USD enkeltvis og 15 USD i kvantiteter på minst 5.000 stykk. 

Som støtte for komponenten kommer utviklingsverktøyet Universal Wireless Communications Toolkit (UWCT), og produsenten lover også utviklingskort etterhvert. Det kan forøvrig nevnes at Lime støttes av FPGA-leverandøren Altera, både i form av penger og teknologi.

Powered by Labrador CMS