Den nye teknologien fra Osram skal gjøre det mulig å pakke LED tettere sammen, og lage bedre videovegger og digitale skilt.

Ovale lysdioder

Nå kommer de første lysdiodene (LED) med oval utstrålingskarakteristikk, rettet mot f.eks. store videovegger og digitale trafikkskilt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det er distributøren Rutronik som nå presenterer denne nyheten fra Osram. De nye lysdiodene (LED) lanseres under betegnelsen Displix Oval.

Med en kompakt kapsling som måler 2,1x2,7.x1,5mm, skal det være mulig å montere nesten dobbelt så mange lysdioder på et kort, sammenlignet med ordniære radielle dioder. Det gir en dobling av pikseltetthet og dermed oppløsningen på en skjerm.

En annen fordel med den høye tettheten er at man ikke trenger så høy lysstyrke i hver piksel, slik at den enkelte lysdioden kan nøye seg med en lavere strøm.Kombinert med de robuste kapslingsmaterialene, kan dette bidra til å forlenge levetiden til diodene.

Displix Oval kommer i en svart QFN (Quad Flat No Leads) kapsling, noe som også skal bidra til bildekvaliteten. Denne reduserer reflaksjoner og øker kontrast og fargekvalitet på bildene som vises, opplyses det.

Ettersom de er overflatemontert, har disse komponentene ifølge leverandøren meget lav tilt-toleranse for hver diode. Lysstrålevinkelen er 110° horisontalt og 60° vertikalt. Vi får også opplyst at både produksjonen og prosesseringen av Displix Oval er mye enklere enn med vanlige radiale LED, noe som ytterligere skal bidra til å redusere kostnader.

De nye lysdiodene er tilgjengelige i fargene blå, gul, rød og grønn.

Powered by Labrador CMS