Mer 3D-printing

3D-printing blir stadig mer utbredt. Nå kommer RS Components en modell som skal ha profesjonell kvalitet for rask prototypefremstilling

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

RS Components (RS) har nå fått Beetherefirst 3D-printeren i selskapets portefølje, i form av raske prototypefremstillingsmaskiner som er beregnet på elektronikk- og maskiningeniører involvert i design, prototypefremstilling og forskning og utvikling – samt entusiaster og studenter, som det står.

Den nye 3D-printeren er produsert av selskapet med det klingende navnet Beeverycreative.  Den bruker den svært populære FFF-teknologien (Fused Filament Fabrication) og er kompatibel med PLA-filamentmaterialer med 1,75 mm diameter i mange forskjellige farger. I stedet for den tradisjonelle kubeformen som er typisk for mange 3D-printere, er Beetherefirst-printeren mye smalere med tanke på dybde, med mål på 400 x 400 x 140 mm (uten PLA-spole) og veier ikke mer enn 9,5 kg.

Denne profesjonelle printeren har et byggevolum på 190 x 135 x 125 mm og lagoppløsning helt fra 100 mikron (0,1 mm) til 300 mikron (0,3 mm). Printeren har en driftsomgivelsestemperatur fra bare 15 til 30 °C og bruker ikke en varmeplate.

Printeren behandler STL 3D-modellfiler, kobles til datamaskiner via USB-grensesnittet og leveres med kabel og den kostnadsfrie BEESOFT-driftsprogramvaren. Den fikk nylig utmerkelsene Best Consumer Printer og Best Prosumer Printer på 3D PRINTSHOW 2014 i London.

Powered by Labrador CMS