Toshiba lanserer en brikke for bilindustrien som kan brukes til gjenkjenning av de fleste hindringer og varsler på veien.

Kjenner igjen fotgjengere

ELECTRONICA: Toshiba lanserer en ny serie bildegjenkjenningsprosessorer med betegnelsen TMPV760. Med støtte fra 14 maskinvarebaserte bildegjenkjenningsakelleratorer vil den første komponenten støtte implementering av den neste såkalte «Advanced Driver Assistance Systems» (ADAS).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Når man er på electronica og Tyskland må man regne med en viss fokus på løsninger til bilindustrien.

På pressekonferansen, som ble holdt en dag før resten av verden, presenterte selskapet en ny brikke med det klingende navnet TMPV7608XBG. Denne støtter ADAS-funksjoner som automatisk oppbremsing, gjenkjenning av trafikkskilt, filvarsler, fulltlys-assistanse og kollisjonsvarsler.

I tillegg støtter den flere nye funksjoner som vil inngå i standarden Euro NCAP 2018, blant annet gjenkjenning av trafikklys og gjenkjenning av fotgjengere og andre kjøretøy eller veihindringer i mørke.

Det siste, gjenkjenning av fotgjengere, gjøres med utvidet CoHOG-akselleratorer (co-occurrence histograms of oriented gradient) som skal gi mye bedre bildegjenkjenning i dårlig belysning eller mørke. Metoden er en fargebasert gradientanalyse av bilder tatt med 2 megapiksel kamera (full HD). På den måten ser systemet forskjell på en fotgjenger og bakgrunn eller andre omgivelser.

 

En beskrivelse av hvordan fotgjengere gjenkjennes (klikk for større bilde)

Den nye prosessoren håndterer flere hendelser i sanntid ved bruk av en heterogen multikjernearkitektur. Blant annet har den integrerte bildebehandlingsprosessorer og åtte mediaprosesseringsmotorer som støttes av FPUer (flyttallsenheter).

Komponenten leveres i en BGA med 796 kuler/pinner og er 27x27 mm stor. Volumleveranser er planlagt i 2016, med utviklingsversjoner neste år.

Powered by Labrador CMS