IoT-node fra Atmel

Atmel lanserer nye moduler med integrert Wi-Fi og mikrokontroller, samt maskinvarebaserte sikkerhetsfunksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Atmel Corporation kommer nå sin første helintegrerte Wi-Fi-modul med en frittstående mikrokontroller (MCU) og maskinvare for sikkerhetsfunksjoner.

Den FCC-godkjente modulen SmartConnect SAM W25 inneholder Atmels nylig lanserte 2,4GHz IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi WINC1500, sammen med en Atmel | SMART SAM D21 ARM Cortex M0+-basert MCU og selskapets egen ATECC108A optimaliserte CryptoAuthentication  maskin, som skal ha ekstra sikker, maskinvarebasert lagring av krypteringsnøkkel for sikker tilkopling.

– Med Tingenes Internett (IoT) blir sikkerhet en viktig faktor. På den ene siden samler man gjerne inn data som man ikke ønsker å dele med andre, og på den andre siden kan «tingene» representere et inngangspunkt i nettverket, sier markedsdirektør Rob Valiton i Atmel.

Med den nye modulen skal det være mulig å integrere sikkerhetsfunksjoner i alle produkter, fra de enkleste til de mer kompliserte oppgaver.  – Det er viktig å bruke en tilstrekkelig robust sikkerhetsløsning. Det er ikke nok med en «gratisløsning» her, mener Valiton.

SmartConnect SAM W25 markedsføres som et nøkkelferdig system med integrert programvare som inluderer TLS 1.0 og en TCP/IP stakk med WPA2 personlig og bedriftsrelatert sikkerhet.  Den anvender FCC-sertifisert 2,4GHz IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi WINC1500.

Mikrokontrolleren i modulen er en Atmel | SMART ARM Cortex M0+-basert SAM D21 med 256KB Flash og 32KB SRAM. Den har Serial Peripheral Interface (SPI) og OTA (Over-the-air) oppdatering.

Modulen vil være tilgjengelig i desember i år, og det kommer også et Xplained utviklingssett med en SAM W25 modul ombord.

Powered by Labrador CMS