Lee Thompson, TTI, er begeistret over det høye nivået i norsk elektronikkindustri. – Vi skal satse nettopp på mer teknisk støtte og veiledning, sier han. TTI skal også øke samarbeidet med Mouser.

Investerer i hoder

ELECTRONICA: Komponentdistributøren TTI øker sin tekniske tilnærming til utviklingsingeniørene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Tidligere kjøpte ingeniørene det de fikk beskjed om. I det siste har denne prosessen blitt mer dynamisk. Ingeniørene har tatt tilbake mer av kontrollen med komponentinnkjøpene, mener markedsdirektør for industriprodukter i TTI, Lee Thompson.

– Derfor kjører vi nå mer teknisk og mindre salgsorientert aktivitet. Det kommer spesielt til uttrykk i markeder som det norske, som er preget av høyt teknisk nivå og stort mangfold, sier han. TTI vil derfor investere i «hoder» som kan følge opp dette.

– Det å gi kunden riktig råd i et gitt design er viktig – både for at kunden skal komme tilbake, og for at designet hans skal bli mer konkurransedyktig. Derfor skal vi oppmuntre til å ta i bruk nye teknologier og tenke nytt der det er mulig. Det betyr at vi må vite hva vi snakker om. I hvert tilfelle bringer vi inn et team som er skikket til dette, og snakker med flere ledd hos kunden.

– Samtidig har vi tatt vekk salgspresset fra våre salgs- og støtteingeniører. De skal kun konsentrere seg om den beste løsningen, undertreker Thompson.

Han tror Norden fortsatt vil være et kraftsenter for utvikling av nye produkter. – Spesielt Norden utmerker seg innen innovasjon. Her ligger et teknologisk lederskap. Utfordringen er å få tingene bygget her også, påpeker Thompson.

TTI eier også den nettbaserte disitributøren Mouser, og de to varslet under electronica 2014 et tettere samarbeid. Der Mouser leverer et stort spekter av produkter raskt, men i små volumer, kan TTI steppe inn når kundens produkter går i volumproduksjon. TTI skal også kunne bistå med tekniske diskusjoner og støtte, og eventuelt tilby møter med leverandører om nødvendig.

Powered by Labrador CMS