Skal bygge verdens største sky-nettverk

Cisco med partnere skal bygge verdens største «sky av skyer». Et globalt nettverk av nettskyer blir den neste fasen av skyteknologi, ikke minst blir det viktig for Tingenes Internett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Under Cisco Partner Summit i Las Vegas denne uken, kunngjorde Cisco planer om å bygge verdens største globale intersky – et nettverk av nettskyer. Løsningen designes for å være en nøkkelkomponent i fremtidsvisjonen «the Internet of Everything» med et distribuert nettverk, nær uendelig skalerbarhet, sanntidsanalyser og full støtte for lokale datalagringsdirektiver.

Cisco forventer å investere mer enn 1 milliard dollar for å bygge opp sin utvidede sky-virksomhet over de neste to årene. For å bygge interskyen, vil Cisco benytte sitt store partnerapparat, med navn som Telestra, Canopy og Ingram Micro.

Behovet for en ny type arkitektur og strategi er prekært, mener Cisco.

– Ingen skyleverandør kan adressere ethvert IT-behov. Ingen IT-organisasjon kan holde stand på alle fronter med dagens endringstempo innen skalering, globalisering, krav til hurtighet innen tjenesteleveranser og den enorme analysekapasiteten som kreves når milliarder av nye koblinger etableres som en følge av Tingenes Internett, sier teknologidirektør Nils-Ove Gamlem i Cisco Norge.

Powered by Labrador CMS