Q-Free kjøper britisk selskap

Det norske teknologiselskapet vil styrke satsingen på avanserte trafikkstyringssystemer (ATMS) gjennom kjøp av TDC Systems.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Q-Free ASA har signert en aksjekjøpsavtale for kjøp av TDC Systems for en estimert pris på GBP 10 millioner med oppgjør i kontanter og aksjer, avhengig av fremtidige finansielle resultater.

- Oppkjøpet av TDC Systems er i tråd med vår langsiktige strategi for å bygge en sterk posisjon innen avanserte transportstyringssystemer, som er et vekstområde som utfyller vår hovedvirksomhet innen veiprisingssystemer, sier administrerende direktør Thomas Falck i Q-Free.

TDC Systems omfatter TDC Systems Ltd. i UK og søsterselskapet TDC Systems Pty. i Australia, som begge er heleid av grunnlegger og administrerende direktør Mark Phillips.

TDC Systems ble etablert i 1998 i Weston-super-Mare i North Somerset i England, og har nå 40 ansatte som driver en global 24/7 virksomhet fra kontorer i UK, Australia og Malaysia. Selskapet genererte inntekter på GBP 4,7 millioner og et driftsresultat på 0,7 millioner i 2013.

Q-Free forventer betydelig vekst innen ATMS markedet, gitt de fordelene ny teknologi kan bringe i form av trafikksikkerhet, trafikkflyt, forurensning og driftskostnader. Selskapet kjøpte i 2012 det amerikanske TCS International som er ledende innen styringssystemer for parkeringsanlegg, og dette ble i 2013 fulgt opp med kjøpene av det serbiske trafikkstyringsselskapet Elcom og en strategisk 10 prosent investering i Intelight.i USA. TDC Systems vil øke bredden i Q-Free sin ATMS portefølje betydelig.

Ifølge en pressemelding fra Q-Free er TDC Systems industriledende innen utvikling, design, produksjon, installasjon og vedlikehold av Intelligente Transportsystemer (ITS), med avanserte systemer for vektmåling i fart, trafikktelling og –klassifisering, reisetidsmåling og –overvåkning, luftkvalitetsmåling og deteksjonssystemer for fotgjengere og syklister.

- TDC Systems har avanserte teknologier, produkter og programvaresystemer og løsninger for motorveier, veier, broer, tunneler og byområder som gir en naturlig utvidelse av Q-Free sin portefølje av løsninger. Dette gir oss muligheten til å tilby flere trafikkstyringssystemer til våre kunder i internasjonale markeder, sier Falck.

Powered by Labrador CMS