KabelTV- og aksessnett blir tema i Elektronikk fremover.

Kabel-TV i Elektronikk

Elektronikk omfavner kabel-TV bransjen, som dermed får en etterlengtet mediakanal og møteplass.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Fagtidsskriftet Elektronikk har tradisjonelt dekket hele elektronikk- og telekombransjen, men vil nå i tillegg få egne sider for kabel-TV og relaterte teknologier. Bladet tar sikte på å bringe nyheter av både teknisk og bransjemessig art, og ikke minst være en møteplass og talerør for kabel-TV bransjen.

Stor utvikling
Norge har store, oppegående aktører innen TV-distribusjon, med høy grad av egenkomponerte, nyskapende og verdiøkende tjenester. Samtidig ser vi en rivende utvikling på utstyrssiden, i takt med krav til mer innhold og høyere kvalitet. Mens HD-oppløsning mer eller mindre er blitt standard, venter vi nå på 4k, eller super-HD, som setter ytterligere krav til disitribusjonssentraler og nettverk.

Sammensmelting av nett
Parallelt ser vi en økende konvergens mellom de tradisjonelle kabelTV-nettene og bredbånds aksessnett. Det kan bli vanskelig å skille telekom- og kabelTV-bransjene etterhvert. Mange spår en trend der tradisjonell kringkasting fases ut, mens video-on-demand overtar tv-markedet. Nye anvendelser kommer også inn, som lukkede nett og telemedisin.

Teknologi og politikk
Og så har vi spørsmål rundt hvilket overføringsmedium som vil dominere fremtiden. Hver gang kobbernettet erklæres for utilstrekkelig og gammeldags, kommer ny teknologi som gjør gull av gammelt kobber. Nå ser vi en lignende utvikling for de gamle koaksenettverkene, der det kommer nye standarder som gjør at koaks kan konkurrere med fiber. Og ja, fiber bygges ut i stor stil, men bygges det riktig? Mange vil ha punkt-til-punkt fiber når det først graves, fremfor fiber til samlehuber. Og hvem skal eie fiberen? Og hvem skal bestemme hva abonnenten skal få av innhold på det aktuelle nettet?

Tips oss!
Her dukker det, som man ser, opp mange, mange spørsmål som opptar både bransjen og forbrukerne. Og som vi skal prøve å ta opp på beste måte. Vi skal snakke med operatører, installatører, utstyrsleverandører og myndigheter. Og vi vil gjerne ha nettopp DEG til å komme med innspill og tips til aktuelle saker.

Klikk her for å få et gunstig introduksjonstilbud på Elektronikk med gratis prøveabonnement!

Powered by Labrador CMS