Temptime og Thinfilm har inngått en allianse om levering av smarte etiketter for merking av medisin og medisinsk utstyr. Foto: Temptimecorp.com

Avtale om merking av medisinske produkter

Thinfilm og amerikanske Temptime skal samarbeide om å levere temperaturindikatorer basert på trykt elektronikk for merking av følsomt medisinsk utstyr.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den strategiske alliansen er opprettet for å kunne tilby ny teknologi til farmasøytisk industri og marked.

Sammen skal de utvikle helseindustriens første temperaturindikatorer med innebygget varsel om hvorivdt utstyret har vært eksponert overfor skadelige temperaturer.

– Temptime er både en pionér og en ledende autoritet når det gjelder teknologi for temperaturovervåkning. Selskapet leverer til verdens største helseorganisasjoner og ledende produsenter, sier Davor Sutija (bildet t.v.), adm. direktør i Thinfilm, i en kommentar til avtalen.

Sikker lagring og transport av temperaturfølsomme varer, som medisiner, vaksiner og medisinsk utstyr, har betydning både for produktets funksjoner og pasienters sikkerhet. I følge selskapene vil de nye smart-etikettene fra Thinfilm med innebygget skjerm, fjerne usikkerheten rundt temperaturforhold.

I følge en pressemelding mandag er Temtime det første selskapet som vil investere i smarte etiketter som den del av deres portefølje.

Avtalen omfatter en utviklingsrelatert investering fra Temptime og pre-ordre av produkter og testeksemplarer som skal deles med kunder.

I tillegg til Thinfilms teknologi og logikk, skal nøkkelkomponenter i de smarte etikettene leveres av flere av selskapets partnere, blant annet termistorer fra PST og elektrokromiske skjermer fra Acreo.

Powered by Labrador CMS