Ny Raspberry Pi-plattform

Raspberry Pi Compute Module og Raspberry Compute Module IO Development Board-pakken skal gi brukerne en mer fleksibel formfaktor for bruksområder innen profesjonell integrering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Raspberry Pi Compute Module, det nyeste produktet fra Raspberry Pi Foundations utviklingsteam, er nå tilgjengelig på markedet, melder RS Components. Compute Module kan bestilles innledningsvis som en del av et utviklingssett, i en pakke med Compute Board Module IO Development Board, som tar med seg alle I/O-tilkoblingsmulighetene i en plattform for fremstilling av prototyper.

Raspberry Pi Compute Module er utviklet spesielt for teknikere på det profesjonelle markedet for å lage sine egne integrerte systemer og passer i en standard DDR2 SODIMM-kontakt. Den har de samme grunnleggende funksjonene som en standard Raspberry Pi, inkludert en Broadcom BCM2835-prosessor og 512 MB RAM. Den erstatter SD-kortet med en integrert 4 GB eMMC Flash-enhet og integrerer alt i et kompakt 67,6 x 30 mm kort.

Compute Module IO Development Board er et enkelt utviklingskort med åpen kildekode som Compute Module kobles til, og gjør at utvikleren kan programmere modulens Flash-minne og enkelt få tilgang til prosessorgrensesnittene via pinnesokler og fleksible kontakter, på samme måte som standardversjonen av Raspberry Pi. Den har de nødvendige HDMI- og USB-kontaktene for å skape et komplett system som kan starte brukerens operativsystem og la teknikere begynne å utvikle løsninger med Compute Module.

– Ideen om Compute Module oppstod da vi så hvordan et betydelig antall utviklere av industrielt og kommersielt utstyr integrerer en Raspberry Pi-enhet i det endelige systemet sitt. Vi ønsket å finne en løsning som skulle gi dem alle dataressursene fra Raspberry Pi i et kompakt format, men overlate I/O-tilkoblingen til produsenten av det endelige systemet, sier Eben Upton fra Raspberry Pi Foundation i en kommentar.

Raspberry Pi Compute Module er en plattform for integrering av Raspberry Pi i industrielt og kommersielt utstyr.\n

– Raspberry Pi har vist seg å ha bruksområder langt som strekker seg langt utenfor det opprinnelige konseptet som et programmeringsverktøy til opplæringsformål, og tilbyr teknikere innen integrerte løsninger en rask og rimelig måte å utvikle de integrerte systemene sine på, sier Glenn Jarrett, globalt ansvarlig for produktmarkedsføring hos RS Components. – Vi ser for oss at utviklere vil effektivisere utviklingsprosessen ved å utnytte ressursene fra det store Raspberry Pi-nettsamfunnet som har vokst frem i løpet av de siste årene.

Raspberry Pi Compute Module vil være tilgjengelig som en frittstående enhet fra høsten 2014.

Raspberry Pi Compute Module Development Kit, som omfatter Compute Module og Compute Module IO Development Board, kan forhåndsbestilles hos RS til en pris på rundt 1550 kroner.

Powered by Labrador CMS