Klynge-oppgradering og flere NCE-klynger

Onsdag offentliggjør næringsminister Monica Mæland hvilke næringsmiljøer som får status som Global Centres of Expertise – klyngenes mesterliga. Flere nye Norwegian Centres of Expertise og ARENA-prosjekter blir også klare samtidig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Klyngeprogrammene er en svært viktig del av næringspolitikken i Norge og eies av Norges forskningsråd, Siva og Innovasjon Norge. Gjennom arbeidet i klynger utvikles sterke kunnskapsmiljøer i Norge som kan konkurrere med de beste i verden. Klyngene bidrar til økt innovasjon og mer internasjonal virksomhet blant sine medlemmer. Fra tidligere finnes to nivåer av klynger: Arena, som forsterker samspillet og samarbeidet i regionale klynger med ambisjoner og potensial for videre utvikling. Det er 25 Arena-prosjekter i dag.

Næringsminister Monica Mæland offentliggjør nye klynger onsdag.(Foto: Hans Jørgen Brun)

12 Klynger

I dag er det 12 Norwegian Centers of Expertise (NCE). Disse er:
NCE Aquaculture, Nordland
NCE Instrumentation, Trøndelag
NCE Maritime, Møre
NCE Tourism – Fjord Norway, Vestlandsfylkene
NCE Subsea, Bergen
NCE Culinology, Stavanger
NCE NODE, Sørland
NCE Raufoss, Raufoss
NCE Oslo Cancer Cluster, Oslo
NCE Systems Enginering Kongsberg, Kongsberg
NCE Micro- and Nanotechnology, Horten/Vestfold
NCE Smart Energy Markets, Halden/Østfold
Mer info: Norwegian Centers of Expertise

Norwegian Centers of Expertise er klynger med bedrifter som kan hevde seg i verdenstoppen innenfor sine felt. Det er 12 NCE-klynger i dag.

Den 18. juni forsterkes klyngesatsingen gjennom lanseringen av et nytt, høyere nivå for norske klynger, Global Centers of Expertise. Dette er mesterligaen – klynger som er godt etablerte, og hvor bedriftene er ledende på verdensbasis. Næringsminister Monica Mæland offentliggjør navnene på de få, utvalgte klyngene som får GCE-status på arrangementet 18. juni. Alle prosjektene har vært gjennom en omfattende vurdering før de får sin nye status.

Vi venter i spenning.

Powered by Labrador CMS