Internett på en brikke

For en relativt rimelig kostnad kan man nå integrere internett ved hjelp av en komplett WiFi-brikke fra TI.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Texas Instruments (TI) kommer nå med sin nye SimpleLink Wi-Fi CC3100- og CC3200-plattformer for Internet of Things (IoT) applikasjoner.

SimpleLink-familien er ifølge TI den første i en serie nye brukervennlige, laveffekt kommunikasjonsløsnigner for IoT. Denne Internet-on-a-chip familien skal gjøre det enkelt å bygge inn innvevde WiFi- og internettfunksjoner i industri- og forbrukerprodukter.

Lavt strømtrekk er en viktig egenskap. I tillegg kan man velge om man vil benytte CC3100 sammen med en mikrokontroller av fritt valg, eller kombibrikken CC3200 med integrert ARM Cortex-M4 mikrokontroller, som gjør det mulig for brukerne å tilføre sin egen kode. De to versjonene koster henholdsvis USD 6,70 og 7,99 i tusen stykk kvanta.

TI med internett på én brikke.

De komplette brikkene, som kommer i QFN-pakker, skal gjøre det mulig å raskt utvikle IoT-applikasjoner med støtte for skytjenester og med robuste sikkerhetsprotokoller, uten spesiell WiFi-kunnskap fra før.  Enheter kan dermed koples til WiFi med en mobil- eller nettbrett-app eller en nettleser med flere opsjoner som SmartConfig Technology, WPS og AP modus.

TI leverer også flere utviklingssett og programvareverktøy, en sertifisert TI modul (på vei), referansedesign, eksempelapplikajsoner, utviklingsdokumentasjon og støtte via TI E2E samfunnet.

Powered by Labrador CMS