Gjennombrudd for fresing av fleksikort

Det svenske selskapet DP Patterning har undertegnet en kontrakt som regnes som et gjennombrudd for deres teknologi for utfresing av fleksible mønsterkort.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

DP Patterning har inngått en eksklusiv, femårig kontrakt med det tyske selskapet Mühlbauer, om produksjon av antenner for passive RFID-brikker, skriver Elektroniktidningen.

Avtalen vil trolig ha stor betydning for videreutvikling og kommersialisering av metoden til DP Patterning, som forøvrig er en knoppskyting fra Acreo i Norrköping. Selskapet har utviklet en enkel og miljøvennlig teknikk for å produsere fleksible mønsterkort, antenner og andre produkter som består av et tynt lederlag på et fleksibelt substrat.

Mønsteret i lederlaget skapes av en trykkform, eller klisjé, som valses mot substratet. Den delen av substratet som presses opp av trykkformen løsnes med en raskt roterende fres.

Fleksikortene fremstilles i en rulle-til-rulleprosess, nesten som i et trykkeri.

Mühlbauer kommer til å kjøpe selve freseenheten av DPP og integrere den i en egen maskin for produksjon av RFID-tagger, slik at Mühlbauers maskiner kan håndtere hele produksjonsprosessen fra råmaterial til ferdige RFID-tagger, inklusive antennen. Dette skal ikke ha vært mulig tidligere.

Avtalen kan ha en verdi på mellom 100 og 150 millioner kroner.

Mer om teknikken kan du lese i en artikkel som Elektronikktidningen skrev for en tid siden, her.

Powered by Labrador CMS