Bil-til-bil-kommunikasjon kommer med WLAN-standarden IEEE 802.11p. Hensikten er å oppnå større sikkerhet i trafikken. (Illustrasjon: U.S. Department of Transportation)

Først med test av WLAN for bil-til-bil

En variant av WLAN-standarden, IEEE 802.11p, er tenkt brukt i trådløs kommunikasjon mellom biler. Rohde & Schwarz sier de er først med å tilby et testsystem for denne standarden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye R&S TS-ITS100 (bildet til høyre) for bilindustrien er markedets første helautomatiske testsystem for testing av standardkompatibilitet i komponenter i henhold til IEEE 802.11p, i følge Rohde & Schwarz. Dette er komponenter som brukes i bil-til-bil-kommunikasjon og intelligente transportsystemer (ITS).

Leverandøren sier at takket være den kompakte størrelsen kan systemet brukes i hele verdikjeden – fra utvikling til pre- og ferdigtest.

Med programvaren R&S Contest, utviklet spesielt for RF-test, er det mulig å verifisere kompatibilitet med regionale standarder som ETSI EN 302 571 i EU, IEEE 802.11-2012 i USA eller ARIB-standarden i Japan.

Testsystemet har også «fading»-tester definert av Car 2 Car Communication Consortium, der Rohde & Schwarz også er medlem.

Maskinvare i testsystemet er vektorsignalgeneratoren SMW200A, analysatoren FSV30 og svitsjematrisen OSP-ITS.

Powered by Labrador CMS