Renesas utvider partnersamarbeid

Renesas Electronics Europe og deres partnere utvider stadig støtteprogrammet og økosystemet rundt sin RX-teknologi, og har  nå fått med Express Logic som ny partner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Halvlederleverandøren Renesas Electronics Europe utvider nå det støtteprogrammet som de lanserte for en tid siden, og som refereres til som et økosystem for RX mikrokontrollerteknologien. Ny partner i nettverket er programvareselskapet Express Logic.

I dette programmet kan kunder som sender inn sine design kvalifisere seg til å få gratis, kommersiell programvare til en verdi av 20.000 euro.

For å muliggjøre dette har Renesas slått seg sammen med utvalgte alliansepartnere siden februar 2012, slik at de kan tilby et stort spekter av programvareverktøy og biblioteker som er tilpassed RX mikrokontrollerfamilien. Dette støtteprogrammet er nå forlenget til  Februar 2015.

Den nyeste partneren fra programvareverdenen er som nevnt Express Logic, en kjent leverandør av RTOS (sanntids operativsystem) og middelvare. Deres ThreadX operativsystem og stakker som USBX og NetX, samt ulike andre middelvarepakker, har vunnet stadig større popularitet i markedet i den senere tid.

Renesas’ 32-bit RX mikrokontrollerplattform har utviklet seg til et bredt produktspekter, med 8kB-4MB innebygd flashminne og 8kB-512kB innebygd SRAM i 36-177 pinns pakker. Et viktig poeng er at familien er basert på samme kjerne, felles IP og utviklingsverktøy, noe som skal sikre kompatibilitet over hele linjen.

Sammen med ledende programvarepartnere som Segger, Micrium, port GmbH, TMG, HCC Embedded, Wittenstein, og nå Express Logic, kan man nå tilby et stort spekter av middelvare og operativsystemer, TCP/IP, USB, CANopen, Profinet, EtherCat og Powerlink stakker. I tillegg kommer FAT filsystemer og pakker for grafiske brukergrensesnitt, så vel som en IAR kompilatorlisens, alle tilgjengelige som del av programmet.

Kvalifiserte RX-kunder vil få fri tilgang til disse programvarepakkene, og kan søke gjennom sin distributør eller her.

Powered by Labrador CMS