Simpro kjøper flere aksjer i Noca

Simpro Holding AS har overtatt ytterligere 40,82 prosent av aksjene i Noca AS etter  å ha blitt enige med minoritetsaksjonærer. Etter denne transaksjonen kontrollerer nå selskapet 94,3 prosent av aksjene i Noca. I slutten av oktober kjøpte Simpro Holding 53,48 prosent av aksjene i Noca fra Q-Free.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Som et ledd i vår vekststrategi og målsetning om å bli den foretrukne leverandøren innen elektronikkproduksjon og elektromekanisk sammenstilling er dette oppkjøpet viktig. Med det økte aktivitetsnivået man ser i Trøndelag, så er det viktig at produksjon gjøres lokalt og dermed styrker trøndersk leverandørindustri, sier Erik Dragset, administrerende direktør i Simpro i en pressemelding.

Erik Dragset, Simpro.

I tillegg til markedsmulighetene påpeker Dragset at det vil være betydelige synergieffekter for begge selskaper. Dessuten mener han at overdragelsen vil kunne ha positive ringvirkninger for trønderske underleverandører.

Simpro Holding AS har i tillegg 100 prosent eierskap i Simpro AS, samt 20 prosent eierandel i produktutviklingsselskapet Prevas Development AS.

Oppkjøpet er finansiert gjennom eiere og bankforbindelse. Simpros majoritetseiere er Salvesen & Thams og Midvest Fondene.

Powered by Labrador CMS