Scanmatic har utviklet VeiVær-app

Etterfulgt av suksessen med KystVær, har Scanmatic nå lansert VeiVær-app. Den kan bli nyttig på ustabilt vinterføre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Denne versjonen er en gratis mobilapplikasjon som viser værdata og kamerabilder fra Statens vegvesens målestasjoner i Norge, forteller Scanmatic i sitt siste nyhetsbrev.

Selskapet har som totalleverandør av sensorer, datalogging og kommunikasjon levert flesteparten av disse stasjonene. Ved å tilby en oversiktlig presentasjon av værdata og kamerabilder, gis brukeren en god indikasjon på føreforholdene på det aktuelle stedet i sanntid.

Scanmatic mener mange kan få glede av VeiVær-appen, fra profesjonelle aktører som brøytemannskap og transportsselskaper, til «mannen i gata». For eksempel vil den være nyttig for dem som skal kjøre til hytta på fjellet og er usikre på kjøreforholdene.

Dataene som presenteres er i tillegg tilgjengeliggjort av Statens vegvesen under Norsk lisens for offentlige data (NLOD). Trafikkmeldinger og reisetider tilgjengeliggjøres på samme vis, og dette vil på sikt også integreres i VeiVær-appen.

VeiVær-appen er en tilpasning av HidacsApp, Scanmatics generelle mobilapplikasjon for presentasjon av all slags måledata. Mobilapplikasjonen, og serverinfrastrukturen i bakkant kan enkelt tilpasses et hvert behov.

Denne kompetansen har Scanmatic opparbeidet seg for å kunne gi interesserte kunder en rask og rimelig måte å få mer verdi og fleksibilitet ut av innsamlede data. Å utvikle mobilapplikasjoner fra bunnen av er som oftest en tidkrevende og kostbar affære. Ved å tilby en tilpasning av eksisterende app-løsning håper Scanmatic at datapresentasjon i app kan bli mer aktuelt for deres kunder.

Scanmatic dekker nå hele løpet fra sammensying av sensor-pakker, tavlebygging, datainnsamling, styring, kontroll, kommunikasjon, installasjonsarbeid og nå, i større grad, datapresentasjon, opplyses det.

Powered by Labrador CMS