Kitron flytter tilbake til røttene

Den norske virksomheten til Kitron ASA, Kitron AS, flytter fra Hisøy til Kilsund. Begge anlegg er i Arendal. I forbindelse med flyttingen skal Kilsund oppgraderes med 45 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Som vi skrev i september, da det ble sagt at Kitron vurderte flytting fra Hisøy til Kilsund, er det nå klart at det skal skje. Lokalene på Hisøy er leid, mens Kilsund-lokalene er eid av Kitron og var Kitrons hovedproduksjonsanlegg fra 1985 til 2005.

Kitron vil gjøre investeringer på anslagsvis 45 millioner kroner for å oppgradere og utvide Kilsund-anlegget og effektivisere i virksomheten i Arendal.

– Flyttingen til Kilsund er basert på en grundig forretningsmessig vurdering. Investeringen vil raskt bli lønnsom på grunn av vesentlig lavere kostnader. Virksomheten vil i tiden fremover bli mindre, men også mer robust og lønnsom, sier Peter Nilsson, konsernsjef i Kitron ASA i en pressemelding fredag.

Konsernsjef Peter Nilsson, Kitron ASA.

– Investeringen er et viktig skritt for å tilpasse Kitrons virksomhet i Arendal til fremtidens produkt- og kundekrav, spesielt fra forsvarsindustrien, sier Dag Songedal, administrerende direktør i Kitron AS. Flyttingen er forventet å finne sted tidlig i 2016.

Engangskostnader knyttet til flyttingen er forventet å være 7 millioner kroner og vil bli belastet i fjerde kvartal 2014.

Powered by Labrador CMS